Λύση για Ενώσεις Ξενοδόχων

Ο κάθε ξενοδόχος μεμονομένα έχει μια περιορισμένη δύναμη στο internet. Όλοι μαζί οι ξενοδόχοι μιας περιοχής έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη. Αυτό είναι εύκολα κατανοητό όταν δει κάποιος τις επισκέψιες της ιστοσελίδας ενός ξενοδοχείου και τις επισκέψεις της ιστοσελίδας της τοπικής ένωσης ξενοδόχων. Το website της ένωσης λειτουργεί σαν portal – τουριστική πύλη για την περιοχή, έχει συνήθως πλούσιο περιεχόμενο και αποτελεί μια αφετηρία για τον υποψήφιο επισκέπτη. Εϊναι όμως πολύ συχνό το φαινόμενο να αποτελεί μόνο αφετηρία και να μην γίνεται η κράτηση από τη σελίδα της ένωσης. O επισκέπτης να πηγαίνει στη συνέχεια σε κάποιο online τουριστικό πρακτορείο και να πραγματοποιεί την κράτηση.

Αυτό γίνεται κυρίως για απλά δεν υπάρχει δυνατότητα online κράτησης στη σελίδα της ένωσης. Εχει γίνει λοιπόν η «δύσκολη δουλειά» να βρούμε τον πελάτη. Όταν αυτός αποφασίσει να κάνει κράτηση, τον «σερβίρουμε» έτοιμο στη booking ή σε κάποιο άλλο ΟΤΑ. Έτσι ο ξενοδόχος πληρώνει μια μεγάλη προμήθεια ενώ πρακτικά ο ίδιος έστειλε τον πελάτη εκεί.

Το παράδειγμα των Καλαβρύτων

Η τοπική ένωση, η οποία είναι μια και περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, αντιμετώπιζε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το website τους ήταν πολύ ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων στη Google σε πάρα πολλές λέξεις κλειδιά. Ο υποψήφιος πελάτης επισκεπτόταν το site αλλά ήταν πολύ συχνό το φαινόμενο να γίνεται η κράτηση κυρίως μέσω της Booking , στην οποία είχαν διαθεσιμότητα τα περισσότερα καταλύματα της περιοχής.

Οι ξενοδόχοι της περιοχής αποφάσισαν να υπάρχει δυνατότητα κράτησης στη σελίδας της Ένωσης. Παράλληλα να υπάρχει η δυνατότητα να κάνει αναζήτηση ο πελάτης με ημερομηνίες και να βλέπει άμεσα τα διαθέσιμα ξενοδοχεία, τις τιμές τους και να προχωράει σε κράτηση. Η Ενωση λοιπόν προσφέρει ακριβώς την ίδια διαδικασία κράτησης με αυτή των OTAs. Eιδοποιός διαφορά πως ο ξενοδόχος δεν πληρώνει προμήθεια για την κράτηση που θα πάρει.

Η μεγάλη επισκεψιμότητα υπήρχε ήδη. Η «σφραγίδα» της Ενωσης δημιούργησε την απαραίτητη εμπιστοσύνη στον πελάτη και οι κρατήσεις άρχησαν να έρχονται άμεσα. Πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός πως ο αριθμός των καταλυμάτων στην Ενωση είναι μεγαλύτερος από αυτών που υπάρχουν στη booking. Ο υποψήφιος πελάτης λοιπόν έχει περισσότερες επιλογές.

Η λύση είναι δοκιμασμένη και δουλεύει ήδη. Μια επίσκεψη στο site των Καλαβρύτων θα σας δώσει την πλήρη εικόνα.

Καλέσετε μας στο 210 8043349 ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να συζητήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν και για τη δική σας περιοχή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ